Η Ελλάδα αποκτά τη δική της Γενική Διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας

Τη σύσταση της Γενικής Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας περιλαμβάνει το Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο, το οποίο έχει τεθεί προς δημόσια διαβούλευση, δημιουργώντας για πρώτη φορά μία δομή που θα αναλάβει, μεταξύ άλλων, το ρόλο της προστασίας των κρίσιμων υποδομών από ψηφιακές απειλές.

Περισσότερα

Οριστική άδεια από το ΕΣΡ για το κανάλι του Μαρινάκη

Στην τελική ευθεία για την εκπομπή σήματος σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται πλέον το τηλεοπτικό κανάλι του υπόδικου επιχειρηματία, Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς η εταιρεία του «Άλτερ Έγκο» έλαβε την οριστική άδεια για το κανάλι «One Channel».

Περισσότερα

Έρευνα: Έξι στα δέκα Ελληνόπουλα έως 10 ετών έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο

Το 59% των παιδιών κάτω των 10 ετών (έξι στα δέκα) έχει πρόσβαση στο ίντερνετ, αλλά οι μισοί γονείς (το 48%) ανησυχούν για το περιεχόμενο που βλέπουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο, όπως προκύπτει από έρευνα της devolo Hellas σε συνεργασία με το infokids.gr.

Περισσότερα

Το Facebook ξέρει κάθε πότε κάνουν σεξ οι χρήστες

Πολύ προσωπικά στοιχεία, ακόμη και πότε οι άνθρωποι κάνουν σεξ, έρχονται σε γνώση του Facebook, όπως υποστηρίζει μια μελέτη της οργάνωσης Privacy International (Διεθνής Ιδιωτικότητα), η οποία αφορά τις διάφορες εφαρμογές (apps) που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών.

Περισσότερα

Χάθηκε τουρίστρια και χωρίς να το ξέρει συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό της

Το ξέρουμε. ​Ο τίτλος δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα. Αλλά ακριβώς αυτό συνέβη πριν από λίγες μέρες στην Ισλανδία. Μια ιστορία σκέτη παράνοια. Να σε πιάνει τρέλα δηλαδή. Τέτοιο πράγμα.

Περισσότερα