Η Ελλάδα αποκτά τη δική της Γενική Διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας

Τη σύσταση της Γενικής Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας περιλαμβάνει το Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο, το οποίο έχει τεθεί προς δημόσια διαβούλευση, δημιουργώντας για πρώτη φορά μία δομή που θα αναλάβει, μεταξύ άλλων, το ρόλο της προστασίας των κρίσιμων υποδομών από ψηφιακές απειλές.

Περισσότερα

Συναγερμός για τα Android: Οι 24 εφαρμογές που πρέπει να απεγκαταστήσετε αμέσως

Η εταιρεία ασφαλείας του διαδικτύου CSIS ανακάλυψε κρυμμένο λογισμικό με το προσωνύμιο Joker σε 24 εφαρμογές. Το καμπανάκι του… κινδύνου για ένα κακόβουλο λογισμικό που βρίσκεται σε πολλές εφαρμογές του Play Store, χτύπησε η εταιρεία ασφαλείας του διαδικτύου CSIS.

Περισσότερα

Χαμός στο Android: H εφαρμογή CamScanner PDF creator αποδείχθηκε ιός για κινητά

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε η Google όταν αποδείχθηκε ότι μια εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή στο Play Store του Android άρχισε να εγκαθιστά κακόβουλο λογισμικό στα κινητά των χρηστών που την είχαν κατεβάσει. Η εφαρμογή είναι η CamScanner PDF creator της κινεζικής εταοιρείας CC Intelligence και είχε 100 εκατομμύρια κατεβάσματα από το Play Store, από το 2010 που είχε πρωτοεμφανισθεί.

Περισσότερα

Δημιουργήστε μία νέα εικονική επιφάνεια εργασίας στα Windows 10

Τα Windows 10 συνοδεύονται από μια χρήσιμη λειτουργία που ονομάζεται Προβολή εργασιών (Task View). Αυτή επιτρέπει στον χρήστη να έχει εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές, τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει για να διαχειρίζεται εφαρμογές και να ανοίγει παράθυρα. Επιπλέον τα Windows 10 σας δίδουν την δυνατότητα να μετακινείτε τα διάφορα παράθυρα μεταξύ των εικονικών επιτραπέζιων υπολογιστών ώστε να τα οργανώσετε με χρήσιμο τρόπο και τέλος, σας παρέχουν μια επιλογή για την μετονομασία μιας εικονικής επιφάνειας εργασίας. Η δυνατότητα της μετονομασίας των εικονικών επιφανειών εργασίας ξεκίνησε από τα Windows 10 έκδοση 18963 (20Η1…

Περισσότερα

Windows 95: Πριν 24 χρόνια λανσαρίστηκε το λογισμικό που άλλαξε τον κόσμο

Η διαφημιστική καμπάνια της Microsoft στοίχισε αρκετά εκατ. δολάρια και είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα: Στα μέσα ενημέρωσης προβάλλονταν για αρκετές ημέρες ουρές ανθρώπων που περίμεναν έξω από τα ηλεκτρονικά καταστήματα για να προμηθευτούν το πολυπόθητο νέο λογισμικό

Περισσότερα

Ο «κρυφός» σκοπός που η Πασιέντζα και ο Ναρκαλιευτής μπήκαν στα Windows!

Αν δεν έχετε παίξει κάποιο παιχνίδι από τα «Πασιέντζα», «Ναρκαλιευτής» ή «Κούπες» στον υπολογιστή, τότε σίγουρα είστε ηχηρή μειονότητα.

Περισσότερα