beIN Sports Arabia

To beIN Sports είναι ένα διεθνές δίκτυο αθλητικών καναλιών, που ανήκει στην Qatari Sports Investments, θυγατρική του ομίλου beIN Media Group. Διαθέτει τοπικές εκδόσεις στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, στη Γαλλία, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στο Χονγκ Κονγκ, στη Ταϊλάνδη, στις Φιλιππίνες και στην Ινδονησία. Η έκδοση MENA της Μέσης Ανατολής / Βόρειας Αφρικής, είναι η πλουσιότερη σε αριθμό καναλιών και περιεχομένου.

Έως στα τέλη του 2013 το αραβικό πακέτο (MENA) του beIN Sports (μέχρι τότε γνωστό ως Al Jazeera Sports) ήταν σχετικά εύκολης λήψης στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, ενώ σχετικά εύκολη ήταν και η συνδρομή σε αυτό. Όμως η απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αθλητικών διοργανώσεων όπως της Premier League, οδήγησαν στον περιορισμό της εκπομπής του σε μία πολύ μικρότερη περιοχή, που περιλαμβάνει σχεδόν αποκλειστικά την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, και λιγότερο σε άλλες γειτονικές περιοχές.

Σήμερα το beIN Sports Arabia εκπέμπει από δύο διαφορετικές τροχιακές θέσεις, από τον δορυφόρο Es'hail 1 στις 25,5 μοίρες ανατολικά, και από τους Nilesat στις 7 μοίρες δυτικά, από δέσμες πολύ δύσκολης λήψης για το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, εκτός από τις πολύ νότιες περιοχές, και ιδιαίτερα την Κρήτη, που είναι αρκετά εύκολη με μικρό σχετικά κάτοπτρο διαμέτρου 1-1,10 μέτρων. Έτσι έχει μειωθεί αισθητά το ελληνικό ενδιαφέρον για το πακέτο αυτό, αν λάβουμε υπόψη και τις αντίστοιχες προσφορές του OTE TV και της Nova. Το beIN Sports Arabia εξακολουθεί όμως να παρουσιάζει ενδιαφέρον σε τουριστικές περιοχές της Κρήτης, των νότιων Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων ή και της Κύπρου, αφού πολλά από τα αθλήματα μεταδίδονται και στα αγγλικά και γαλλικά, εκτός από τα αραβικά. Το αραβικό πακέτο του beIN Sports αποτελείται από 21 κανάλια, από τα οποία τα 20 εκπέμπουν σε ανάλυση HD, ένα σε απλή ανάλυση SD, και τρία από αυτά είναι ελεύθερης λήψης.

Το beIN Sports Arabia διαθέτει σήμερα τα δικαιώματα μετάδοσης των σημαντικότερων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, καθώς και σημαντικών διεθνών διοργανώσεων όπως το UEFA Champions League. Αναλυτικότερα, το beIN Sports διαθέτει τα δικαιώματα μετάδοσης για τις διοργανώσεις των: Arab Champions League, ισπανική La Liga, ιταλική Serie A και B, Barclays Premier League, γαλλική Ligue 1 και 2, γερμανική Bundesliga, το γερμανικό κύπελλο DFB Pokal, το UEFA Champions League, UEFA Europa League, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, αγγλικό FA Cup, Carling Cup, Coppa Italia, Coppa Del Rey, Coupe de France, German FA Cup, Copa Sud Americana, Copa Libertadores, Liga Argentina, τους αγώνες της Fοrmula 1, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, πρωταθλήματα μπάσκετ ΝΒΑ, FIBA Americas, Euroleague, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ της FIBA, Handball, στίβος (Golden League), Volley Ball, Asian Games, τα τουρνουά τένις ATP World Tour, WTA Tour, Grand Slams, αγώνες ποδηλασίας, κολύμβησης, πάλης.

Premier League, 2015 – 16

Στις 8 Αυγούστου ξεκινά η 24η σεζόν (2015 – 16) της αγγλικής Premier League – ενός από τα σημαντικότερα ατού του προγράμματος του beIN Sports – με το εναρκτήριο λάκτισμα να δίνεται στον αγώνα της Manchester United εναντίον της Tottenham στις 12:45 (14:45 ώρα Ελλάδας). Στο παγκοσμίως δημοφιλές αγγλικό πρωτάθλημα συμμετέχουν 20 ομάδες, που περιλαμβάνουν 17 ομάδες που συμμετείχαν στην προηγούμενη σεζόν και τρεις ομάδες που ανέβηκαν κατηγορία από το πρωτάθλημα της Football League. Οι ομάδες που απαρτίζουν την φετινή Premier League είναι σε αλφαβητική σειρά οι: Arsenal, Aston Villa, Bournemouth, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Leicester City, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Newcastle United, Norwich, Southampton, Stoke City, Sunderland, Swansea City, Tottenham Hotspur, Watford, West Bromwich Albion και West Ham United.

Το beIN Sports έχει προγραμματίσει να μεταδώσει το σύνολο των 380 αγώνων της αγγλικής Barclays Premier League της σεζόν 2015 – 16. Τα δύο βασικά κανάλια που θα μεταδίδουν αυτούς τους αγώνες – όλους σε HD – είναι το beIN Sports HD1 και HD11.

Δέκτης

Ο δέκτης που διατίθεται στην ελληνική αγορά από την εταιρία Palmos για τη λήψη του αραβικού beIN Sports είναι ο Humax IRHD-1000S, που υποστηρίζει κρυπτογράφηση IRDETO. Ο μικρού μεγέθους δέκτης έρχεται σε κουτί διαστάσεων 165x150x34.5mm, χρώματος μωβ στην πάνω όψη και λευκού από κάτω. Έχει μνήμη 5.000 καναλιών και υποστηρίζει εντολές DiSEqC 1.0, 1.2 και USALS. Στη πρόσοψη υπάρχει ο διακόπτης power/standby, ο αισθητήρας υπερύθρων για το τηλεκοντρόλ, και η θύρα για την έξυπνη κάρτα του πακέτου (ήδη τοποθετημένη). Στην πίσω όψη θα βρούμε την είσοδο της κεραίας, έξοδο βίντεο (CVBS) και ήχου σε βύσματα RCA, μία θύρα HDMI, μία θύρα USB και το βύσμα για το εξωτερικό τροφοδοτικό.

Την πρώτη φορά που ανοίγει ο δέκτης ξεκινά η διαδικασία της αρχικής του ρύθμισης, με την επιλογή γλώσσας μενού (αγγλικά, γαλλικά, αραβικά), τις ρυθμίσεις οθόνης, την ζώνη ώρας, και την αναζήτηση καναλιών με τρεις επιλογές: απευθείας πρόσβαση σε όλα τα κανάλια του beIN Sports, αυτόματη αναζήτηση όλων των καναλιών στις τέσσερις δορυφορικές θέσεις που υποστηρίζει ο δέκτης (25,5Ε, 26Ε, 7W και 13Ε), και παράλειψη της αναζήτησης, αν έχουμε εγκατάσταση με μοτέρ ή πολλαπλά LNB, για να κάνουμε χειροκίνητα τις κατάλληλες ρυθμίσεις.

Το μενού OSD του δέκτη ακολουθεί τη βασική εμφάνιση και φιλοσοφία προηγούμενων δεκτών του πακέτου, όπως ο Free HD της Humax και αποτελείται από τρεις βασικές επιλογές: την λίστα καναλιών, τον οδηγό προγράμματος και τις ρυθμίσεις (επιλογές χρήστη, επεξεργασία καναλιών και λιστών αγαπημένων, εγκατάσταση και σύστημα).

Συχνότητες εκπομπής του beIN Sports Arabia

Nilesat 7W
10.853H, 27.500:
beIN SPORTS 11 HD EN, 12 HD EN, 13 HD FR, 14 HD FR
12.245V, 27.500: beIN SPORTS 9HD, 10HD, 15HD FR, beIN SPORTS HD (FTA), beIN SPORTS News HD (FTA)
12.264H, 27.500: beIN SPORTS 1HD – 4HD
12.284V, 27.500: beIN SPORTS 16HD ES, NBA, beIN SPORTS NEWS HD, beIN SPORTS NEWS SD (FTA)
12.476V, 27.500: beIN SPORTS 5HD – 8HD

Es'hail 1 25.5E
11.547V, 27.500:
beIN SPORTS 1HD – 4HD
11.565Η, 27.500: beIN SPORTS 16HD ES, ΝΒΑ, NEWS HD, NEWS SD
11.585V, 27.500: beIN SPORTS 5HD – 8HD
11.623V, 27.500: beIN SPORTS 9HD, 10HD, 15HD FR, beIN SPORTS HD (FTA), beIN SPORTS News HD (FTA)
11.642H, 27.500: beIN SPORTS 11HD EN, 12HD EN, 13HD FR και 14HD FR


Untitled 2