Άδεια για να εκπέμψει το κανάλι του ζητάει ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Να επιτρέψουν την εκπομπή σήματος του νέου καναλιού ζητάει από τους αρμόδιους φορείς η εταιρία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, σύμφωνα με δημοσίευμα των Παραπολιτικών.

Το αίτημα, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, βασίζεται στο γεγονός ότι με την υπάρχουσα κατάσταση οι εκπεμπόμενοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας δεν διατηρούν κάποιο πλεονέκτημα στην εκμετάλλευση του εθνικού φάσματος έναντι ενός νέου ενδιαφερόμενου τηλεοπτικού σταθμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην σχετική επιστολή της προς τα εμπλεκόμενα μέρη, η Alter Ego προκειμένου να αντιμετωπίσει την άρνηση της Digea ως τον μοναδικό πάροχο δικτύου, να συμβληθεί μαζί της ώστε να εκπέμψει άμεσα το πρόγραμμά της, ζητάει την παρέμβαση της ΕΕΤΤ, ρυθμιστικής και εποπτικής αρχής για την λειτουργία του μονοπωλίου της Digea.

Η εταιρία φαίνεται να έχει ζητήσει στην ΕΕΤΤ να λάβει την επιβεβαίωση του ΕΣΡ και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής ότι βάσει του υπάρχοντος νομικού καθεστώτος οι εκπεμπόμενοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας δεν διατηρούν κάποιο πλεονέκτημα στην εκμετάλλευση του εθνικού φάσματος έναντι ενός νέου ενδιαφερόμενου τηλεοπτικού σταθμού, τουλάχιστον μέχρι την νέα νόμιμη διαδικασία αδειοδότησης.


Untitled 2